Skvalderkål

 

Jeg går i haven. Jeg kigger ned på jorden. Det pibler frem med skvalderkål. Meter efter meter. I et bed, der ikke lader sig afgrænse.

Jeppe kommer. Kigger på mig. Siger: “Man skal ikke forsøge at bekæmpe det, – det er en ulige kamp, man kan ikke vinde.”

20160319_165310

20160319_164310

 

Jeg ser på ham, siger: “Sådan er det måske i virkeligheden med det meste her i livet!”

I hvert fald meningitis. Du kan ikke med magt vinde over dén sygdoms følgevirkninger. Ved det godt, er jo for længe siden kommet frem til den konklusion. Men kan alligevel ikke benægte, at jeg er trist for tiden. Mit gåpåmod er taget på tur uden at spørge mig om lov først, – jeg er ved at hente det hjem til påskeferie.

Den afstikker har noget at gøre med vores systems kasser, der ikke altid har samme facon som menneskers udfordringer. Har noget at gøre med egen erkendelse (som åbenbart kommer ad flere omgange). Har noget at gøre med den uge, jeg har lagt bag mig (føles som om, jeg har løbet en marathon med psyken og ligger nu forpustet og får vejret igen).

Det er rigtigt. Man skal ikke arbejde mod hverken skvalderkål eller meningit-følgevirkninger, man skal arbejde med dem. Man skal ikke bruge sine kræfter på en ulige kamp, der er tabt på forhånd, en kamp som kun vil resultere i ærgelse og frustration. Mit bed er alt for stort til at jeg kan bekæmpe, men jeg kan ændre omgivelserne, så ukrudtet falder pænest muligt ind i.

20160319_214022

Midt i accepten af skvalderkålens overtag finder jeg klynger af vintergækker iblandt dem.

Så lad da min hjerne være fyldt med skvalderkål – bare der også er vintergækker derinde!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 Kommentarer

 • SVAR

  Der er helt sikker rigtig mange dejlige forårsblomster der inde som vil dukke frem efterhånden.

  • SVAR

   Ja😊-Tak

 • SVAR

  Sender lige et knus søde Jeanette

  • SVAR

   Tak Lene♡

 • SVAR

  Og som altid rigtig godt skrevet 😘

 • SVAR

  Husk at skvalderkål er helt fantastisk berigende for den menneskelige krop. Især om foråret er den helt fantastisk – fyldt med C-vitamin, B-vitamin og andre gode sager, der styrker vores krop efter en lang vinter.
  Ser vi på den som vores ven, så er den faktisk en temmelig smuk 🙂
  Stort kram fra mig

  • SVAR

   Tak. Ja,-vi skal bruge både det indre og det ydre ukrudt😊

 • SVAR

  Knus og masser af kram ❤️ og de skønneste forårs- og sommerblomster kommer også til at blomstre i dit hoved igen, og fjerner det meste af skvalderkålen igen (den er jo heller ikke grim, fylder til tider bare ufattelig meget ) ☀️😘