Hjerneskade!

 

Har i dag været inde og kigge på hjernesagen.dk – med undertitlen “livet med hjerneskade”.

Det er ikke første gang, jeg ser på denne webside, men det er altid grænseoverskridende og altid med en følelse af, at jeg kigger for en andens skyld, at jeg sidder som en tredjepart; webstedets informationer, en hjerneskadet modtager – og så mig!

Der er så mange menneskeskæbner derinde, hvis mén er langt, langt alvorligere end i mit tilfælde. Bodpropper, hjerneblødninger, alvorlige ulykker, mistede hukommelser, mistede sprog, lammelser, kramper. Lidelser i den tunge ende af skalaen. Lidelser som gør, at man næsten ikke selv føler sig berettiget til at ytre sig om ens egne gener.

Men faktum er, at også jeg finder en mængde beskrivelser, undersøgelser og rapporter – om træthed og kognitive udfordringer, –  som med næsten uhyggelig nøjagtighed beskriver mine oplevelser.

Samtidig får disse oplysninger mig faktisk også til at slappe af, føle mig forstået og sænke skuldrene. Acceptere følgevirkningerne, hvilket gør dem lettere at leve med. Indse at jeg, – i et vist, men heldigvis mildt omfang – også tilhører de hjerneskadede.

God weekend.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *