I år ved jeg præcis

 

Et år lakker mod enden og folk siger; “Hvor blev det dog af?”. Jeg plejer selv, at måtte undre mig over tidens gang, ugerne der bliver absorberet af måneder og læsser os af lige foran årets udgangsdør. Hvor blev året dog af?? Men i år er anderledes, i år ved jeg præcis, hvor året blev af. For jeg har mærket dette år helt ind i det inderste. Som hjernetræthed, hjerntåge og hovedpine – jo tak. Men også som noget andet. Meningit-følgevirkningerne gearede mit liv helt ned i 1. gear og tvang mig til at få øje på hver en lille bitte ting.

Og hjernetræthed, hovedpine og alle de andre; svimmelhed, sitren, søvnløshed m.m., som jeg også nåede at hilse på, – jeg kan fortælle, at de ikke er nemme gæster at huse.

Men det der med de små ting, det var/er nok ikke så skidt. For de små ting er mere betydningsfulde end vi tror, der findes sandheder i dem. Vi må tage os tiden til at  yde de små ting opmærksomhed ellers er der fare for, at vi falder over de store.

Hvis jeg legede skjul med årets tilbageblik, ville intet gemmested næppe være stort nok til at rumme dets hårde oplevelser. Mest af alt har det været hårdt at se på, hvad jeg og min tilstand gjorde (i en vis grad stadig gør) ved mine kæreste…………

Men når jeg ser tilbage, så ser jeg også på et år, hvor mange, mange gode mennesker har vist sig på min vej. Mennesker som har givet mig så meget i mange forskellige retninger, mennesker at trække på. I år går ligningen ikke op, i år har jeg trukket ufattelig meget mere på andre end jeg har givet, – uden at de af den grund kommer for at indkræve deres tilgodehavende. Det fylder mig med taknemlighed (taknemlighed er et ord, som optræder oftere og oftere i mit ordforråd). Og syge eller ej; vi har brug for gode mennesker omkring os.

Hjælp os alle at være gode for hinanden

Glædelig jul og gode ønsker for det nye år til Jer alle

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 Kommentarer

 • SVAR

  Så smukt skrevet Jeanette❤️❤️❤️Glæder mig til at se jer alle i julen, glædelig jul 🌲🎅

  • SVAR

   🙂 tak – Vi ses Helle, glædelig jul indtil da:-)

 • SVAR

  Igen, kære Jeanette rører du ved noget essentielt i og omkring livet. Du har en gudsbenådet evne til at sætte tanker på papir så alle vi andre klarer at følge dig, det skal DU have så inderligt tak for.
  Gid det nye år må fortsætte som det gamle blev afsluttet.

  • SVAR

   TAK

 • SVAR

  Jeanette, jeg følger dig, jeg læser det du skriver som om det var mig selv der har skrevet det.
  Jeg har været igennem det 2 gange. 2007 & 2014 samme meningitis. Samme senfølger.
  Det betyder meget for mig at kunne følge dig.
  Tak.
  Glædelig jul & godt nytår til dig og din familie.
  Siw .

  • SVAR

   Kære Siw.
   Tusind, tusind tak for at du skriver til mig. Det er med til at give mig energi til at skrive videre. Og selvom man ikke ønsker denne situation for nogen, så hjælper det meget at vide, at man ikke er ene i verden.
   Også glædelig jul og godt nytår til dig.
   Mange hilsner Jeanette