Mere om meningitis

 

Viral meningit kan, modsat bakteriel meningit, ikke behandles, men går over af sig selv.

Diverse steder oplyses det, at man kommer sig fuldstændig indenfor få uger. Imidlertid er vi ikke alle så heldige, og fra sundhedsfaglig side er man nu begyndt at rette opmærksom herpå.

Viral meningit kan skyldes mange forskellige slags vira. I mit tilfælde fandt man aldrig frem til årsagen.

Herunder findes links til meningit-relaterede websider, facebooksider m.m.

 

 

Encephalitis/Meningitis support group Scandinavia” – Er en facebook-gruppe, hvor sygdomsramte og pårørende deler viden, spørgsmål og erfaring. Her videre-formidles også viden om encephalitis/meningitisforskning. Alle interesserede er velkomne.

Krudtuglensmor” –  En blog, hvor Christina bl.a. skriver om følgevirkninger efter viral meningit. Her finder du gode, udførlige beskrivelser af udfordringerne ved at leve med en hjernepåvirkning.

All shook up” – En blog med fine, læseværdige beskrivelser af livet med følgevirkninger efter hjernerystelse, – hvilket til forveksling ligner generne efter viral meningit.

Hjerneskadeforeningen – Her er stor hjælp at hente i forhold til baggrundsviden, informationer, rådgivning m.m. for både ramte og pårørende. Desuden er foreningen opdelt i lokalafdelinger.

Hjernesagen.dk – Facts, følgevirkninger og meget mere for både ramte og pårørende. Foreningen omtaler først og fremmest blodprop og blødning i hjernen, men inkluderer også bl.a. meningitis.

Online foredrag om hjerneskadetræthed ved neuropsykolog Anders Degn – Her fortælles på en overskuelig, informativ og rammende måde om hjernetræthed herunder bl.a. træthedssymptomer og energiforvaltning  Foredraget er meget anbefalelsesværdigt for både ramte og pårørende.  Det varer ca. 1 time og er delt op i små afsnit.

Landsforeningen Meningitis – Information, støtte og vidensudveksling.

Meningitis Now Engelsk side som også indeholder meget information om viral meningit.

Skemaer med forklaring af hjernetræthed – En hjælp til at forstå, forklare og håndtere. Meget overskueligt og læsevenligt – af neuropsykolog Anders Degn

 

 

Du er ikke alene
received_1506560346330075

Illustration af Sune Hansen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *