Udsultet glæde og en dansende sol

 

Jeg kan sætte udtalt træthed og hovedpine med deraf følgende kort lunte, svimmelhed, søvnløshed, influenzasymptomer m.m. på mit CV.

Men ved du hvad det værste er? Det værste er, at manglen på energi udsultede min glæde indtil den helt forsvandt. Et total fravær af glæde, som udslettede mig indeni.

Nogle talte om mulig depression. Men der var ikke depression inden i mig, der var ikke sort, der var ikke triste tanker – der var bare ingenting, for der var ikke overskud til noget som helst.

Om det havde hjulpet, havde jeg med glæde indtaget samtlige antidepressiver jeg kunne komme i nærheden af, men hver eneste gang jeg oplevede blot et lille boost af energi, så mærkede jeg med det samme gnisten igen, hvor kortvarig den end måtte være.

Man finder ud af, hvor uløseligt glæde og energi hænger sammen (- og vi jokede med, at det var speed, jeg burde have).

Jeg har selv prøvet at bo med et menneske hvis smerter til sidst frarøvede ham al glæde. Jeg ved, hvor hårdt det er, at bo sommen med sådan et glædesløst menneske – det æder andre op. Jeg har været det menneske.

Men nu mærker jeg noget dybt i mig. Først som en lille, sårbar dansende sol, nu fyldigere og mere pladskrævende, udsendende stråler i alle farver. Noget jeg kendte engang, men som træthed slog ihjel og som jeg derfor glemte. Noget vis fravær gjorde både mig og mine omgivelser farveløse.

Nu er den genopstået; glæden. GLÆDEN – oh, skænk mig dine dråber. For dit fravær er ødelæggende.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

 • SVAR

  So glad to hear you’re finding your “happy” again. You are so right about it being linked with energy. I’ve never been through what you’re dealing with, but during my long illness during social studies I too remember making that connection. On the bright side, now that you’re finding it again, you will really value the connection to happy and continue to find out life’s smaller, quiet moments. Never again will you take for granted your energy our your happiness, and as a result life itself will be brighter always. So happy to hear that you’re finding yourself again … I’ve always associated you with quiet strength and brightness. Love from Oz! 🙂

  • SVAR

   Tak for dine rørende ord Pernille. Og ja, du har helt ret – af alt dette følger en værdi, som man ikke vil være foruden. Kærlig hilsen

 • SVAR

  Bliver bare så glad når “din” sol begynder at skinne igen ☀️☀️☀️☀️☀️😘

  • SVAR

   Og jeg er taknemmelig for, at du vil læse om min sol🌞

 • SVAR

  […] hvis jeg påstod, at glæde er uafhængig af energi, så ville jeg lyve. Og hvis du påstår det, så har du ikke været der. Men hvis man kan tilluske […]